...everything louder than everything else...

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Οι Deep Purple και σε Κρήτη και Κύπρο!


Σύμφωνα με το επίσημο site των Deep Purple, deeppurple.com, η μπάντα θα παίξει στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 6 Μαΐου και στην Λεμεσό στις 8 Μαΐου! Και στις 2 συναυλίες θα συμμετέχει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Deep Purple σε Αγία Πετρούπολη, Mόσχα

Στις άλλες 2 συναυλίες που έδωσαν οι Deep Purple στη Ρωσία σε Αγία Πετρούπολη στις(21/3) και στη Μόσχα(23/3) το setlist ήταν το ίδιο και το αναμενόμενο:
  1. Encore:
  2. (Billy Joe Royal cover) (With part of Back In USSR)

Ακολουθούν οι συναυλίες σε Κίεβο(25/3) και στο Μινσκ(27/3)

Οι Deep Purple συναντούν τον Πρόεδρο της Ρωσίας


Λίγες ώρες πριν τη συναυλία στη Μόσχα στις 23 Μαρτίου, οι Deep Purple είχαν μια συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Dmitry Medvedev, ο οποίος δηλώνει και φανατικός οπαδός τους. Φωτογραφήθηκαν, ήπιαν τσάι, ενώ ο 15χρονος γιος του Medvedev είχε την ευκαιρία να παίξει κιθάρα παρέα με το συγκρότημα. Ο Ian Paice χάρισε στον Ρώσο Πρόεδρο ένα ζευγάρι drumsticks.


(Υ.Γ. Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη, τέτοιες συναντήσεις με αρχηγούς κρατών με βρίσκουν αντίθετο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη σημερινή Ρωσία και ακόμα περισσότερο τη στιγμή που υπάρχει ο πόλεμος στη Λιβύη, που μπορεί η Ρωσία να μην συμμετέχει(ακόμα) αλλά δεν έχει εκφράσει (και ούτε πρόκειται γιατί συμφωνεί με τέτοιου είδους επεμβάσεις) τη διαφωνία της.)

Phoenix Rising


Το πολυαναμενόμενο DVD με την ιστορία της περιοδείας του 4ου σχήματος των Deep Purple. με τους Coverdale, Hughes, Bolin, Lord, Paice, είναι έτοιμο και θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαΐου με τον τίτλο "Phoenix Rising"

Συνεργασία Gillan-Iommi

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο Tony Iommi (Black Sabbath) θα συνεργαστεί και πάλι με τον Ian Gillan (Deep Purple), έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια, κι αυτήν τη φορά γιά το καλό της Αρμενίας και πιο συγκεκριμένα για την κατασκευή ενός μουσικού σχολείου στην πόλη Gyumri.



Το project τους ονομάζεται Who Cares και το συμπληρώνουν οι Jason Newsted στο μπάσο, ο Jon Lord στα πλήκτρα, ο Nicko McBrain στα τύμπανα και ο κιθαρίστας των HIM, Mikko Lindström.

Το cd single έχει τον τίτλο "Out Of My Mind" και αποτελείται από το ομώνυμο τραγούδι και το video clip του, το "Holy Water", καθώς κι από ένα 40λεπτο ντοκυμαντέρ που εξιστορεί τη φιλανθρωπική δραστηριότητα των Iommi/Gillan στην εν λόγω χώρα.


πηγή: rocking.gr

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Black Country Communion 2


Ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ των Black Country Communion (Glenn Hughes, Joe Bonamassa, Jason Bonham, Derek Sherinian). O τίτλος του είναι απλά.. Black Country Communion 2 και έρχεται σαν διάδοχος του πρώτου άλμπουμ των BCC "Black Country". To BCC 2 θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 14 Ιουνίου, ενώ στην Ευρώπη λίγες μέρες αργότερα.

Στο μεταξύ η μπάντα ξεκινάει την Αμερικάνικη περιοδεία της στο Σαν Ντιέγκο στις 9 Ιουνίου και τελειώνει στην Ουάσινγκτον στις 19 του ίδιο μήνα.

Deep Purple Yekaterinburg(Ρωσία) Setlist, 18/3/2011


Ξεκίνησε χθες(18/3) το εαρινό σκέλος της περιοδείας των Deep Purple στο Yekaterinburg στη Ρωσία. Στα πλαίσια αυτού του σκέλους της περιοδείας τους θα επισκεφτούν και τη χώρα μας στις επικείμενες συναυλίες του Μαΐου. Παρακάτω το setlist της συναυλίας:

  1. Highway Star
  2. Hard Lovin' Man
  3. Maybe I'm a Leo
  4. Strange Kind of Woman
  5. Rapture of the Deep
  6. Silver Tongue
  7. Contact Lost
  8. When a Blind Man Cries
  9. The Well Dressed Guitar
  10. Almost Human
  11. Lazy
  12. No One Came
  13. Keyboard Solo(by Don Airey)
  14. Perfect Strangers
  15. Space Truckin'
  16. Smoke on the Water
Εncore:
Hush(Billy Joe Royal cover)
Black Night

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Deep Purple, Γιάννενα 25 Μαΐου 2011


Ξεκίνησε την Πέμπτη 10 Μαρτίου η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία των Deep Purple στα Γιάννενα. Η τιμή του εισιτηρίου είναι γενική είσοδος 40€ και θα τα βρείτε στο Καφέ Καπλάνειο στα Γιάννενα και στο ticketarena.gr . Η συναυλία θα γίνει στο Θέατρο ΕΗΜ στην περιοχή Φρόντζου, ενώ μάλλον η σκηνή θα στηθεί με ειδική σκαλωσιά έξω από το θέατρο για να χωρέσει οσος περισσότερος κόσμος γίνεται. Πριν τους Deep Purple θα παίξει ο Γιώργος Γάκης & the Troublemakers.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Deep Purple Greek Tour 2011 : Ενημέρωση


Η συναυλία των Deep Purple στην Αθήνα στις 20 Μαΐου 2011, θα διεξαχθεί τελικά στο γήπεδο μπάσκετ του Ελληνικού, αντί του ΣΕΦ που ήταν προγραμματισμένη αρχικά. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 42€.

Η συναυλία των Deep Purple στη Θεσσαλονίκη στις 23 Μαΐου 2011, θα γίνει στο PAOK Sports Arena. Οι τιμή του εισιτηρίου είναι 40€.

Η συναυλία των Deep Purple στην Πάτρα στις 21 Μαΐου 2011, θα γίνει στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι Αρένα: 35€, Κερκίδες:40€.

Η συναυλία των Deep Purple στα Γιάννενα στις 25 Μαΐου 2011, θα γίνει τελικά στο υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ στην περιοχή του Φρόντζου, καθώς δεν υπήρχε συμφωνία με τη διοίκηση του Σταδίου των "Ζωσιμάδων" αλλά ούτε και με το Δήμο Ιωαννιτών για την περιοχή του Ιτς Καλέ στο κάστρο (όπου είχαν παίξει οι Whitesnake το 2006). Οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. ούτε και η ημερομηνία έναρξης της προπώλησης.

*Η προπώληση για Αθήνα, Θεσσ/νίκη και Πάτρα έχει ήδη ξεκινήσει σε κεντρικά σημεία της πόλεων καθώς και στο ticketarena.gr.

**Να σημειωθεί ότι τις συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσ/νίκη και Πάτρα θα ανοίξει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ενώ στα Γιάννενα ο Γιώργος Γάκης & The Troublemakers.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Tribute album για τον Tommy Bolin


Ονόματα όπως αυτά των Myles Kennedy (Alter Bridge, Slash), Brad Whitford (Aerosmith), Glenn Hughes (Black Country Communion), Joe Bonamassa και Steve Morse (Deep Purple) ξεχωρίζουν ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο άλμπουμ - φόρο τιμής στον Tommy Bolin, το θρυλικό κιθαρίστα των Deep Purple (και όχι μόνο), που από πολλούς θεωρούταν ο φυσικός διάδοχος στο θρόνο του Jimi Hendrix, πριν χάσει τη ζωή του λόγω ναρκωτικών ουσιών.

Την παραγωγή του άλμπουμ έχει αναλάβει ο Greg Hampton με τη βοήθεια του Warren Haynes, ενώ άλλα ονόματα που θα εμφανίζονται είναι αυτά των Peter Frampton, Steve Lukather και John Scofield.
πηγή: rocking.gr

Deep Purple, Μεξικό, 23-27 Φεβρουαρίου 2011


Ξεκίνησε η περιοδεία των Deep Purple για το 2011 με 4 συναυλίες στο Μεξικό. Το setlist ήταν ίδιο και στις 4 συναυλίες και ήταν το εξής:
Highway Star
Hard Lovin' Man
Maybe I'm a Leo
Strange Kind of Woman

Rapture of the Deep
Silver Tongue
Contact Lost
Guitar Solo
When a Blind Man Cries
The Well Dressed Guitar
Almost Human
Lazy
No One Came
Keyboard Solo
Perfect Strangers
Space Truckin'
Smoke on the Water
Hush
Bass Solo
Black Night

(boldαρισμένα τα τραγούδια που είτε επανήλθαν στο setlist μετά από καιρό έιτε παίζονται για πρώτη φορά live)